Nyelv:

EU pályázati támogatások

GINOP-1.2.1-15-2015-00602

Kapacitásbővítő, technológiai és infrastruktúrális fejlesztés a "BOCZ-N KFT."-nél
Projekt befejezési dátuma: 2017.11.29
 • A pályázat alap adatai:
  • Kedvezményezett neve: BOCZ-N Forgácsoló és Kereskedelmi Kft.

  • Támogatói alap: Európai Regionális és Fejlesztési Alap (ERFA)
  • Szerződött támogatás összege: 115 067 999,- forint
  • Támogatás mértéke (%-ban): 50%
 • Részletek:

  A „BOCZ-N” KFT. 115,07 millió forint uniós támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási keretén belül. A 230,14 millió forint elszámolható összköltségvetésű projekt során egy új fémmegmunkáló technológiai rendszer került üzembe helyezésre, valamint megtörtént a berendezések helyéül szolgáló épület infrastrukturális fejlesztése.

  A „BOCZ-N” Kft. 2001-ben alakult 100%-ban magántulajdonnal, forgácsolással történő fémmegmunkálási főtevékenységgel, Hajdúnánáson a saját telephelyén 30 főt alkalmaz. A Kft. bő másfél évtizedes jól szervezett, dinamikusan fejlődő működésének eredményeképpen non-profit jelleggel 13 éve biztosít gépészeti szakmacsoportban nyári gyakorlati helyet, utóbbi években pedig részt vesz a duális képzésben is.

  A vállalkozásra a folyamatos fejlődés, a belföldi - és export piaci térhódítás jellemző, mely többek között a szakmai tapasztalatoknak, stabil vevői- és működési körülményeknek, saját telephelynek, hatékony tárgyi- és technikai eszközháttérnek, ill. a minőségi szakképzett munkaerőnek köszönhető. A főbb szervezeti, vállalatpolitikai célja a családi vállalkozásból a régió piacvezető ipari vállalkozássá fejlesztése.

  A beruházás célja megvalósult, így négy berendezésből álló géppark és ezekkel kompatibilis, korszerű épület került használatba vételre.

  A fejlesztés révén az alábbiak valósultak meg:

  1. „CNC portál megmunkáló központ,KAFO-NCT KMC-5135”: A modern, CNC vezérlésű, közel 60 tonna tömegű (13m x 6m x 5m méretű) portál megmunkáló-központ létesítésével a terjedelmes, maximum 20 tonna tömegű, akár 60-65HRC keménységű anyagok és különböző formájú, ún. alakos felületek is feldolgozhatóak.

  2. „CNC tömbös szikraforgácsoló gép (AD55L)”: Az alapmegmunkálást követően a munkadarabok előkészítésére a CNC vezérlésű tömbös szikraforgácsológép szolgál.

  3. „Startfúró gép (SY2030A)”: Az ezredmilliméternyi pontosságú és bonyolult alkatrészek gyártásához szükséges startfúrógép.

  4. „NDC-típ (SWF) kétfőtartós futódaru és pályaszerkezet”: A nyersanyagok/termékek pontos teherpozícionálásáról a nagy teljesítményű, 18 m pályahosszú, 16 tonna teherbírású, kétfőtartós NDC-típusú (SWF) híddaru rendszer gondoskodik.

  5. A saját tulajdonú 219,96 m2 műhelyépületben megtörtént az elavult nyílászárók cseréje, az épület szigetelése, ill. a világítás és a villamos hálózat fejlesztése. Ezek eredményeképpen I. osztályú nemzetközi minőségű, magas feldolgozottsági szintű és hozzáadott értékkel rendelkező szerszámok, precíziós gépalkatrészek és csapágyak gyárthatóak, mellyel egyenértékű innovatív rendszer a régióban nem található.

  A 4080 Hajdúnánás, Petőfi utca 85. alatti (4758/19 hrsz.) üzemben megvalósult fejlesztés eredményeképpen a társaság igen komoly szintre emelte a regionális térség ipari termelési presztízsét, a vállalkozás piacképessége nagymértékben javult, ami jelentős mértékben hozzájárul a vállalkozás fejlődéséhez, így erősítve a gazdaságban betöltött szerepét, munkahelyek megtartását és létesítését, egyben piaci pozíciójának stabilizálódását.